dimecres, 19 de novembre del 2008

CONFERÈNCIA DE LA PROFESSORA ANNA PÉREZ

El passat dijous dia 12 de novembre, vàrem assistir a una conferència relacionada amb els blocs educatius, a l'auditori de la facultat, anava a càrrec d'una professora de l'escola Drassanes, Anna Pérez.

La conferència va estra molt ben estructurada, primerament va començar explicant el contacte que actualment tenim amb Internet , la utilització que es fan en moltes escoles i l'evoluació que ha anat tenint.
Va parlar de la web 1.0 i de l'evolució que hi ha hagut fins ara que ens trobem amb web 2.0 , les diferències més significatives que hi pot haver,són a nivell d'intervenció.
La web 1.0 era un tipus de web estàtica, els documents mai s'actualitzaven i tu només podies intervenir com a lector.
La web 2.0, et permet crera diferents continguts:gmail,google,google maps..., en aquest tipus tothom pot ser usuari, deixem de ser només lectors.
Un cop entra a explicar el món dels BLOCS, comença comentant també, l'evolució que ha tingut al llarg del temps;primerament van aparèixer les notícies escrites i els post.
Actualment, amb els blocs ens permet l'escriptura en xarxa i axiò és doncs una eina que et permet treballar cooperativament.
Ens va parlar molt dels blocs educatius de la seva escola , com eren i quines funcions en treien.
I llavors es va centrar a parlar-nos de conceptes vàris:que era un blocaire,memes,blogroll,bloglines.
També va parlar molt del terme WIKIS, un lloc web, on les teves pàgines poden ser editades per molts voluntàris a través del navegador web i els usuaris poden crera , modificar entre d'altres coses.

Arribat fins aquí comentar una mica la opinió que en trec d'aquesta conferència.
Doncs bé, en general em va agrdar força, em va resultar força entenadora , tot i que hi havia conceptes que vaig sentir que mai abans en tenia consiència de la seva existència, l'Anna en va fer una bona explicació.I també interessant a nivell personal, perquè m'ha sigut molt útil per aprendre moltes coses relacionades amb els blocs,un concepte, que fins que a l'assignatura no ens van fer crear, no en tenia coneixement.
He vist les moltes utilitats que poden tenir els blocs, ja no només com a eina personal,sinó també com a eina professional, si l'ha utilitzem a les aules, et permet treballar cooperativament.
Tot i així és necessàri un temps i un esforç per a la seva creacció i actualment com va dir ella pot donar-nos problemes degut a que ens trobem tots ens segles diferents. L'escola està orientada al s.XIX, nosaltres com a mestres al s.XX i els nens al s.XXI