dimarts, 2 de desembre del 2008

1 de Decembre dia Internacional de la Sida

Ahir, dia 1 de decembre es va celebrar arreu del món el dia Internacional de la Sida.

Avui al diari el Periodico, he trobat una notícia en relació al tema i a la publicitat i les campanyes que se'n ha fet.S'han adonat que cada vegada més a la gent no l'hi fa por el sida.
Bonaventura Clotet, una de les veus autoritzades que hi ha a Espanya quan es parla del VIH i també l'opinió d'altres experts és que :el sida ja no fa por.
Cada vegada més la malaltia s'ha convertit en crònica però no mortal, per tant això fa que no hi hagi tant de negit per aquesta malaltia.
El que està passant és que ara els joves es pensen que patir aquesta malaltia es tracta només de prendre's una pastilla cada dia, aleshores s'ha baixat la guàrdia.Actualment només han vist una etapa d'aquesta malaltia on les notícies són positives.Però no saben el que passava a la dècada dels 80, diu Clotet,Director del Laboratori Iris-Caixa, que la dolència amenaçava en convertir-se en una epidèmia, i diu- Estos jóvenes desconocen el problema de aquellos años, en los que la gente se moría y no podíamos hacer nada.
Aleshores molts països han obtat per fer campanyes molt dures, amb imatges fortes per tal de que les imatges impactin i puguin servir de consiència a la gent.Es creu que una vegada les veu no s'obliden.


Us exposo algunes de les imatges que s'ha creat per a les campanyes de França, Xina o Alemania.


Imatge que no s'ha exposat a les campanyes d'Espanya.Humans tenint relacions sexuals amb una teràntula i un escorpí.El Ministeri de Sanitat, aquest any presenta el lema: Actúa. Detén el sida. Unidos podemos junto al poco sorprendente lazo rojo. Según el departamento, su campaña trata de "luchar contra la discriminación, promocionar el uso del condón y la prueba del VIH y concienciar a la población sin recurrir a mensajes impactantes que puedan herir sensibilidades".

M'agradaria acabar dient que cal que tothom prengui consciencia sobre aquest tema.




1 comentari:

Xavier Àvila ha dit...

Compte, en català no és "decembre" sinó "desembre"